Use it, don’t own it

Use it, don’t own it

Kunst als Service: wat is dat?
Bij Kunstcontract krijgt u het schilderij gratis van ons en betaalt u maandelijks een bedrag voor de kunst.

Ja, zo lust ik er nog wel een!
Zou u best een fraai kunstwerk in uw huis willen? Maar vindt u de investeringskosten een barrière om ook daadwerkelijk een aanschaf te doen?
Van een product als probleem, een product als service maken.
Dat is helemaal geen nieuwe gedachte. Niemand koopt een vliegtuig om naar New York te vliegen. We kopen een ticket. Dit kunnen we natuurlijk met producten ook doen.
Voor al die particulieren, bedrijven en instellingen die zonder investering willen genieten van kunst, is Kunstcontract de oplossing. Ons servicemodel is een efficiënte en duurzame dienst voor onze klanten.

Welke opties heb ik nadat een kunstcontract getekend is?
U heeft altijd drie opties:
• Opzeggen. U kunt maandelijks het Kunstcontract opzeggen. Bijvoorbeeld als de te verwachte voldoening niet is waarop u hoopte.
• Vernieuwen. Wilt u de ontwikkeling van de kunstenaar volgen, en wilt u over bijvoorbeeld 1 jaar opnieuw genieten met het allernieuwste werk van de kunstenaar? Dan maken we een nieuw contract, krijgt u nieuw werk en gaan we een nieuwe serviceovereenkomst aan.
• Aanschaffen. U neemt het kunstwerk over tegen in de tijd aflopende prijzen. Om vervolgens nog jarenlang van uw kunstwerk te genieten.

Wat gebeurt er met ingeruilde kunstwerken?
Ingeruilde kunstwerken komen weer beschikbaar voor andere klanten of gaan terug naar de kunstenaar.

Moet ik zelf zorgen voor installatie van de kunstwerken?
Wij gaan ervan uit dat u het kunstwerk zelf ophangt in uw pand. Wij hebben medewerkers beschikbaar die de installatie of omwisseling voor u (tegen betaling) kunnen doen.

Waarom doet Kunstcontract een gratis aanbod van kunst?
Inmiddels hangt veel van ons kunstaanbod bij meer dan 500 particulieren en bedrijven, maar de overstap naar ons servicemodel gaat ons niet snel genoeg. Wij vinden dat alle particulieren en bedrijven van Nederland over zouden moeten stappen op ons duurzame servicemodel en willen daarom de drempel voor deze overstap verlagen. Wij geloven in een economisch model waarbij je een product of dienst niet bezit, maar betaalt voor gebruik. Bekijk alle referenties..

Kunstcontract en kunstlease wat betekenen deze termen?
Diensten afnemen, in plaats van producten kopen. Gebruik maken van iets, in plaats van het te bezitten. Consumeren in een circulaire economie, in plaats van de lineaire waarin we produceren, aanschaffen en weggooien. Geen ‘geitenwollensokken’ termen, maar een nieuwe economische beweging. In die beweging ligt de productverantwoordelijkheid in termen van levensduur bij de leverancier van de dienst. Kunstcontract ziet toekomst in kunst als dienst, dat betekent voor onze klanten genieten, maar dan goedkoper en ongebonden.